Studentfunderingar dagen till ära



I dag går årets studenter från Trelleborg ut och hela stan är full av visselpip och mistlurar, vackra vitklädda flickor i alldeles för höga klackar och små paraplyer (för liksom de senaste tre åren ösregnar det i dag) och stiliga pojkar i kostym och slips med studentmössorna på sned. Det är en väldigt suspekt känsla att veta att det faktiskt bara var ett år sedan det där var jag. Vimmelkantig och förväntansfull inför den stundande festen, irrandes runt på stan för att fördriva tiden innan stunden var kommen för att rada upp oss och springa ut på trappan och skråla ”sjung om studentens lyckliga dar”. Det känns som en evighet sedan och jag har jättesvårt att förstå att det faktiskt bara har gått ett år.

Så nu sitter jag här med Barnen i Bullerbyn som ”bakgrundsljud” och filosoferar över vad jag tagit mig för under det gångna året. Deprimerande! Jag har då inte gjort mycket precis. Alla de där magnifika planerna och underbara äventyren jag skulle ge mig iväg på direkt efter studenten kom aldrig riktigt förbi ”planeringsstadiet” och alla mina drömmar förvandlades till beslutsångest och hysteri inför den stora Framtiden och vad jag ska göra med den. Jag kan ju inte precis vikariera i 20 år! Men men, jag kan ju alltid göra det i ett par år till x) För jag har fortfarande inte den blekaste aning om vad det är jag vill läsa vidare till. Inte en blekaste aning. Just nu pendlar jag mellan allt från förskolelärare till teologi och psykologi. Bildjournalistik ligger också ganska högt upp på listan av möjliga utbildningar faktiskt, men jag vet inte. Nu har jag i alla fall ”köpt mig själv lite tid” som man så vackert säger. Jag har ett helt år till på mig att…hm…fortsätta fundera?! Aja, det löser sig säkert så småningom. Hoppas jag. Haha.

Men det är fortfarande ca 10 veckor kvar till min avfärd och listan på vad som behöver göras innan dess tycks bara växa. Jag måste t.ex. förnya mitt pass, införskaffa en ordentlig resväska och jag bör ha fixat allt med banken och mina sparpengar innan jag åker. Kanske till och med köpa lite nya kläder? Men nu har kära mor min sommarlov så jag håller tummarna och hoppas hon kommer att hjälpa mig med en del av grejorna ;) så det blir säkert snart gjort. Typ xD

Ha det bra tills nästa gång och grattis till alla dagens (och årets) studenter ^.^
Pözz och kram
Catta


Äventyret tar sin början

Okej, så såhär ligger det till; om nästan prick 10 veckor tar mitt liv en drastisk vändning. Typ x). Utöver att jag flyttar hemifrån passar jag på att lämna landet när jag ändå är igång. Ska man göra något ska man göra det ordentligt! Så alltså, om 10 veckor tar jag mitt pick och pack och reser till England där jag ska jobba som volontär på ett boende för förståndshandikappade vuxna i ett år. (Eller ja, ett läsår snarare, mellan slutet av augusti till slutet av juni, om vi ska vara petnoga ^.^) För er som har lust att följa min resa och alla galenskaper däromkring kommer denna blogg ge er en möjlighet att göra det hyfsat enkelt (förutsatt att jag kommer komma ihåg att uppdatera med jämna mellanrum x) haha).

Mitt liv just nu är helgalet och jag pendlar hela tiden fram och tillbaks mellan ångestfylld panik och ultimat glädje. Somliga dagar har jag svårt att förstå vad det är som händer och andra undrar jag vad i hela helskotta det är jag har gett mig in på egentligen. Men överlag är jag mest lycklig och förväntansfull. Jag anser nämligen att livet blir vad man gör det till och har gett mig fan på att detta ska bli ett sju tusan till äventyr!

Så, till dig som hittat hit och som valt att stanna och läsa ett par rader hälsar jag hjärtligt välkommen in i min krumelurvärld där allt är möjligt och inget någonsin går enligt planerna xD

Ha det bra tills nästa gång ^.^
Pözz och kram
Catta


RSS 2.0