Soleksem och lata dagar

Klockan är halv sju på kvällen (min tid) och jag sitter uppflugen i min fönsterkarm och njuter av de sista solstrålarna. Jag kom precis tillbaks från min första vingliga övning på min nya skateboard. Jupp, ni läste rätt, jag har köpt en skateboard! xD

Sedan i början av förra veckan då det fina vädret anlände (och bestämde sig för att stanna) har det hänt en del klurigheter.

  1. Jag har börjat äta melon som aldrig förr. En av fördelarna med att helt plötsligt bo själv är att man inte behöver dela vilket betyder att jag nu har minskat min disk till en skarp kniv och en sked. (Kniven för att dela melonen i mitten och skeden för att sedan, ja, äta melonen :P) Inget klydd med klyftorna, inget ”du fick en större bit än mig”, inga tallrikar, inget sånt. Bara jag, en sked och en halv melon. Livet är underbart ibland xD haha
  2. Jag har omigen bestämt mig för att lägga om min kost och försöker att minska mitt godisintag…igen. xD Det brukar hålla i ett par veckor åt gången men nu med sommaren på intåg får vi väl se vad som händer. Haha.
  3. Jag har blivit helt besatt av promenader och frisk luft. Jag har också blivit smått besatt av, ja, skateboarding. Okej, så jag har alltid velat lära mig att åka men var för feg för att prova ordentligt när jag var i den rätta ”inlärnings åldern” för det och när jag sen kom upp i mellan- och högstadiet var det för pinsamt att röra sig utanför ”den man var”. Men här, herre gud, här vet ingen vem ”jag” är och även om jag totalt gör bort mig nu så åker jag ju ändå hem igen om fem månader och behöver aldrig komma tillbaks xD Så här, här har jag insett att jag kan göra i princip vad jag vill för det är ändå ingen som bryr sig = i dag var jag i Peterborough och köpte en skateboard för £10. Haha.

Det finns enorma fördelar med att emigrera hemifrån. Jag vill bara poängtera detta ;)


Okej, så, övriga intressanta händelser. Hm…:
I går hade jag moving and handling training. Superkul xD Vi var en hög härifrån the Lodge Trust som ännu inte gjort den ”kursen” så Kat gick igenom den med oss. Tog nästan hela dagen (mellan 9 och 4, inklusive en lunchpaus på en timme) men gud vad vi skrattade. Vi lärde oss att använda the hoist (liften? Lessen, vet inte vad den kallas på svenska men det är den maskinen som hjälper oss att lyfta folk o.s.v.) och vi lärde oss hur man ska lyfta saker, vilka skor vi bör ha, hur vi ska gå med folk o.s.v. Låter kanske inte jätteroligt men tänk er att ni är en grupp på 7 pratglada människor och att ni befinner er i en öppen korridor där boende lite då och då går förbi, stannar och tittar på en stund eller gör en rolig grimas och sen går vidare samtidigt som ni är indelade i smågrupper och håller på att lära er hur man hoistar upp någon från golvet med hjälp av praktisk övning xD Fluuum. Haha.

Åt lunch tillsammans med Beth, Sara och Michelle borta på country café. Vi satt ute i solen och snackade allmänt skit under hela lunchrasten. Följde sedan med Beth in till Oakham när dagen var över, fick träffa hennes man och se deras supersöta lilla skokartong till hus xD haha.

Gick sedan en promenad runt Oakham i väntan på bussen hem. Sprang in om Tesco (Englands variation av ICA) och köpte tre meloner och ett packet hallon :P Var tillbaks här igen runt klockan 6 då jag i princip bara dumpade mina saker på mitt rum och gick över till Bekah. Väl där hittade jag både Bekah och Sara. Slutade med att vi alla tre gick ner till pubben en timme senare x) Mysig kväll, härlig dag ^.^


I dag åkte jag då som sagt in till Peterborough (typ storstad, jag skulle nog våga gissa på att Peterborough är något mindre än Leicester bara). Janet (skotsk kollega, började för två veckor sedan ^.^) skulle ändå dit och när jag nämnde att det var min lediga dag i dag undrade hon om jag ville hänga med :) Vi åkte runt tio nu i morse och var tillbaks till klockan fem. Lång och solig dag som jag spenderade till största del sittandes ute ^.^ (Jag har en underbart röd nacke att bevisa det med. Suck.)

Och på tal om det, jag har nu fått årets första soleksem. Jupp, jag kommer officiellt aldrig att komma iväg till Indien. En veckas engelsk sol och jag har kliande prickar över båda händerna x) Life is a bitch.


Nä, nu ska jag nog skutta ner från min fönsterkarm för det börjar bli lite kallt här och folk tittar väldigt konstigt på mig. Jag antar att de aldrig har sett en volontär halvvägs ut genom ett öppet fönster på andra våningen tidigare :P

Ha det gött allihopa.
Kramar <3


Ps. (bara för att det är roligt) Dagens två insikter; jag har absolut ingen känsla för balans och när man försöker lära sig att åka skateboard går det mycket lättare om man lägger mer vikt på den främre foten än den bakre. Just in case you were all wondering ;) haha


My mother would be so proud of me xD

Okej, så jag måste bara klargöra, det är fortfarande mars va? I dag åkte jag in till Melton med tanken att jag (som vanligt) skulle slå mig ner på Neros, äta en muffin och dricka alldeles för många koppar kaffe innan mitt batteri tog slut på datorn och då skulle jag handla lite mat och sedan åka hem igen. Dock hade jag inte räknat med lördagsruschen och att det fortsatta fina vädret skulle lyckas locka ut de skygga englandsborna. (Jag har börjat inse att fint väder här i England det är lite som Mikaelimarknad hemma. Folk man nästan trott försvunnit från denna planetens yta uppenbarar sig helt magiskt som från ingenstans och beblandar sig med oss normala dödliga. Mysko!) Det räckte med en titt in på Nero för att inse att det inte fans en chans att jag skulle lyckas få ett bord där på ett tag så jag tänkte att aja, jag kan väl lika gärna ta en promenad innan jag kommer tillbaks och försöker igen. Så jag börjar röra mig runt stan och när det snabbt blev tråkigt (jag menar Melton är visserligen större än Market Overton men vi pratar fortfarande knappt större än skegrie) började jag röra mig mer mot parkområdet som jag pinsamt nog hitintills aldrig tidigare brytt mig om att utforska.

Tjugo minuter senare sitter jag nu med jackan bredvid mig, omigen i bara t-shirt utomhus i solen och äter årets första glass utanför ett supermysigt litet ”sommar kafé” (ni vet den där lilla lådan som i princip ser ut som en nergången sommarstuga men som magiskt nog ändå innehåller både glass, alla sorters kakor och mackor, kalla burkar läsk och juicer samt varma drycker som kaffe och te osv. och bara är öppet under de varmare dagarna på året) Fullkomligt underbart! :D Men igen – mars? Verkligen? Känns mer som slutet av juni.


Ca en timme senare (jag måste verkligen lära mig att skriva färdigt mina blogginlägg på en gång och inte bara skriva lite här och lite där och sen försöka klura ut hur jag ska lyckas få med allt och ändå få det att hänga ihop xD haha)
Träffade precis en sjukt intressant pappa med hans två små söner på 6 och 8 år. De satt vid ett av uteborden snett framför mig och en av sönerna råkade visst sparka en boll lite väl snett. Träffade mig i ryggen xD det var nog det roligaste som hände i dag. Slutade med att ”pappa” (jag måste lära mig att komma ihåg namnen på folk jag träffar xD haha) kom över och satte sig hos mig medan hans båda söner sprang runt och lekte runtomkring oss. Vi snackade i nästan en timme om allt möjligt krumelurigt. Hann till och med spela lite fotboll med killarna en stund innan de blev för rastlösa och ville fortsätta bort till skateparken de tydligen ska ha här i närheten.

Jag tror att jag har hittat mitt nya favoritställe för soliga sommardagar ^.^ Mamma, du borde vara stolt över mig, jag sitter ute i solen! Kan du tänka dig?! Haha. Se, jag gör framsteg. Det går långsamt…men det går! ;D


Och ja, det där med att bli klar med allt på en gång xD
Klockan är nu kvart i tre och jag har precis slagit mig ner på ett supermysigt litet medelhavskafé längs en av smågatorna här i Melton. Jag bestämde mig för ett tag sedan för att överge solen och småbarnsfamiljerna i parken och spenderade i stället ca en halvtimme med att vandra runt längs Meltons smågator. Detta är också något jag aldrig tidigare gjort förut xD I dag är en dag för nya upptäckter verkar det som ;) (Jag tror min far skulle bli stolt över det faktum att jag nu äntligen har övergett huvudgatan och rör mig runt längs smågator xD Sicken fröjd för mina föräldrar jag har börjat bli. Haha.) Men i alla fall, i väntan på bussen började jag som sagt ströva runt i lilla Melton och hux flux stod jag utanför ett supermysigt hål i väggen med uteservering i skuggan (förlåt mamma men över två timmars sol får räcka för en dag!) osynligt från huvudgatan. Så, ja, nu sitter jag och dricker en supergod vanilj latte som jag tappert försöker balansera på det klassiskt rangliga, runda lilla glasbordet som folk envisas med att ställa ovanpå lutande kullersten xD

Jag önskar att jag hade haft med mig min kamera i dag. Här serverar de kaffet som de gör på romantiska filmer (som jag för mitt goda rycktes skull självklart måste tillägga att jag aaaldrig tittar på ;P). Du går in och beställer en kaffe, inget annat, går ut och sätter dig för att vänta och tre sekunder senare tittar en ung tjej ut iförd grönt förkläde med ditt kaffet i en glaskopp ovanpå ett fat med två små vaniljkakor du inte ens beställde xD Jag vet inte ens hur jag ska förklara det utan att det låter superkonstigt :P Men ja, snacka mysigt! Jag lovar att komma tillbaks och ta med mig kameran nästa gång. Haha.

Oh, and speaking of…nothing; jag har köpt två par sommarbyxor i dag (kortare jeans bara, men ändå!) Bara £7 styck och en hel hög med klistermärken för brev och vykort hem samt framtida scrap bookings projekt :D Jag skyller på Sandra, hon har gjort mig beroende :P haha. (Det är himskans rent vad jag skyller på folk så fort jag blir kreativ och inser att jag bara måste spendera pengar.)


Och ytterligare 6 timmar senare :P (Det här är sista biten, lovar!)
Tog fyra bussen hem, var tillbaks på the Lodge Trust runt halv 5 och tio minuter senare var jag ute igen. Gick i princip bara in för att dumpa min enda kasse för i dag (jag är faktiskt riktig stolt över mig själv. Jag var i stan i fem timmar och det enda jag har handlat i dag förutom de där två paren byxor och lite klistermärken är en glödlampa och handtvål. Duktigt va?!) och byta skor. Jag bestämde mig nämligen på bussen hem att det var för fint väder för att bara sitta inne och jag har funderat ganska länge nu på hur lång tid det skulle ta mig att rent teoretiskt gå fram och tillbaks från grannbyn 2 miles (3,2 km) bort och ja, att bara fundera lär ju inte ge mig något svar. Det tar mig prick en timme och fem minuter att gå 6,4 km…om någon undrar :P haha.

När jag sen kom tillbaks hit så kom jag precis i tid för att ”hitta” en av mina kollegor (min handledare till och med) vattnandes sina blommor med fönstret på vid gavel. Slutade med att hon bjöd in mig på middag eftersom hennes man (sen två veckor tillbaks bara xD) jobbar i kväll.

Middagen ledde till den bästa koppen kaffe jag haft sen jag åkte hemifrån (inklusive de jag köper när jag e ute, stackars Edina, nu blir hon aldrig av med mig) och en film :) Vi såg the Incredibles. Haha. Jag har inte sett den på hur länge som helst! Jag rekommenderar, en film passande för hela familjen ;P

Nä, nu är det nog dags för mig att åtminstone göra mig halvt om halvt i ordning för sängen ^.^ Just nu sitter jag och googlar sommartider och försöker klura ut om jag ska ändra mina klockor nu i kväll eller i morgon kväll. Jag är förvirrad, vilket inte alls är bra för jag vill gå till kyrkan i morgon bitti! Ack och ve. Vad ska det bli av mig ;) haha.

Önska mig lycka till allihopa och ha det bäst tills nästa gång ^.^
Som alltid; miljoner kramar och massor med kärlek
Ta hand om er


P.s. Och igen, bara så där på tal om ingenting, kan någon förklara för mig hur det kan komma sig att jag nu, efter att bokstavligen ha tvättat ALLA mina strumpor och inte slängt bort en enda sitter med fem udda strumpor i knäet? Fem!! Jag menar allvarligt! Det här är ju galet. Det är nu bevisat, jag har försökt förklara för mamma i flera år men nu är det bevisat. Tvättmaskiner äter strumpor! Jag lovar!


Med alla fönster på vid gavel och en doft av nyklippt gräs och påskliljor i luften

Yheay, min lediga helg har äntligen börjat och i dag inleddes den med sovmorgon (sovförmiddag?) följt av en promenad i sommarvärmen ner till det lokala skafferiet (även känt som ”the villige shop”) och sedan två timmars städning och sortering av mitt rum. Klockan är nu fem över tre och jag sitter omigen i Bekahs sköna soffa och väntar på att klockan ska bli fem så jag kan få tillgång till tvättmaskinerna och därmed få undan berget på mitt badrumsgolv och städa där inne också. Är inte livet härligt? Nej, nu ska jag nog smälla igen datorn och ta en långpromenad :D (Dubbla Kestine i morse, mp3:n är laddad och jag har både inhalatorn och en bunte näsdukar med mig i fickan…jupp, allt är klar för en promenad över åkrarna. Wee xD haha)

En promenad senare x)
Herre gud, klockan är fem i sex på kvällen och jag kan fortfarande vara ute i bara t-shirt…i mars!! Jag kom precis tillbaks efter min promenad och jag måste erkänna att det är jäkligt skönt att slippa mina tunga vinterkängor och jackan x) Har precis kastat in en maskin rödtvätt och väntar nu på middagen som snart borde bli klar nog att komma ut ur ugnen. Saknar pappas grillat i kväll! Till det här vädret hade det suttit superfint med grillad korv och en kall cider :D

Två timmar senare
Klockan är nu åtta och jag kom precis av Skype med familjen och är nu inne på maskin nummer 2. Har jobbat mig igenom en maskin röd, och håller på med en maskin mörkt. Bara två till innan jag är klar – kulören och handdukarna + badlakanen xD haha. Ska starta saneringen av badrummet nu snart. Jippi x) Är det inte härligt att bli vuxen ;D

Ha det superbäst allihopa och jag öskar er alla en trevlig helg här från den soliga landsbygden ^.^
Läses snart igen ;)
Miljoner kramar <3


Kort sammanfattning över dagen

Började jobba halv 8 i morse och slutade inte förrän klockan två nu i eftermiddags. Spenderade sedan två timmar efter det med att sitta och småsnacka med Bekah om allt och ingenting. Då hon började jobba klockan fyra stannade jag kvar inne hos henne och tittade lite på TV. Spenderade sedan två och en halv timme på skypen, först med mamma, pappa och Stina i en timme och sedan med Calle resterande tid. Calle försöker lära mig att spela WOW via skype vilket är sjukt roligt xD Nu i kväll spenderade vi typ en timme med delad skärm så jag kunde se allt han gjorde då han sprang runt och spelade samtidigt som han förklarade för mig vad som hände och vad alla gubbar var och hette och kunde göra osv x) haha. Jag tror att jag kanske lyckades förstå typ hälften…max! Men det var i alla fall lätt att förstå varför så många har blivit så beroende. Det är ett väldigt beroendeframkallande spel och jag hade svårt att sluta titta bara ^.^

Dock tyckte min tomma mage att det var dags för en liten matpaus runt halv 9 så jag vinkade hej då till boror min och lagade till lite soppa. Mums! Efter det blev det lite mer strötittande på TV innan kvällens möte med ungdomsguppen klockan 10 som sedan varade till halv 12 :D

Nu ligger jag redan iförd pyjamas och knappar in de sista orden här innan jag ska sova i minst tio timmar innan det blir dags för lunch tillsammans med Victoria och sedan jobb i morgon eftermiddag :)


Dagens kommentar:
”Vänta lite, jag ska bara gå och hämta min kropp. Jag dog.” - Calle som spelar WOW xD

Dagens ”sug”:
Hemmabryggt kaffe från Kummin med hasselnötssmak!!
Ända sedan jag vaknade i morse har jag varit dödligt sugen på en kopp ordentligt hemmabryggt kaffe. Eller nej, en kopp ordentligt bryggkaffe överhuvudtaget hade varit underbart. Det fanns stunder i dag då jag till och med hade kunnat nöja mig med en kopp halvhyfsat snabbkaffe. Men ack nej. Här serveras inget kaffe, här serveras färgat vatten. Teet är starkare! Suck. Somliga dagar är tuffare än andra ;D haha.


Så, det var allt jag hade att bjuda på denna stjärnklara afton är jag rädd ;)
Ta hand om er gott folk
Pözz och kram <3


Långa veckor, akuta tvättider, PMS, lapptäcken och bazingas! Yup, that about sums it up :)

Så, ännu en måndag, ännu en ledig dag. Äntligen! Min syn på måndagsmorgnar har helt förändrats under de senaste 7 månaderna. Haha.

Vaknade runt halv 12 ”i morse” och bestämde mig för att åka in till Oakham. Sitter nu (om igen xD) på Costa och äter frukost. Haha. Inget slår en honungsyoghurt med müsli i och en hallonmuffins kvart över två på eftermiddagen xD Eller ja, väldigt lite slår det i alla fall ;)

Den senaste veckan har varit mördande! Har bara jobbat tidiga morgnar och splits sex dagar i rad nu. Och bara för att göra saker och ting ännu värre har jag (utöver det faktum att jag inte sover ordentligt och redan har PMS och därmed känner mig allmänt lättirriterad) spenderat ca 60% av den tiden på egen hand med alldeles för många boende samtidigt som antingen vägrar lyssna eller pratar i mun på varandra och alla kräver min omedelbara uppmärksamhet precis just nu. Med andra ord, det har inte varit min bästa vecka xD Tack och lov är det min lediga helg nu till helgen och i morgon jobbar jag bara fem timmar = bara onsdag och torsdag kvar att oroa sig över :P Wee! :D


Så, intressanta småsaker från den gångna veckan: Hm…i ärlighetens namn har det inte hänt så mycket. Jag fick akuttvätta i torsdags då jag insåg att jag hade på mig mitt sista par rena underkläder. Opps x) För ett kort ögonblick funderade jag allvarligt på att helt enkelt bara köpa nya men insåg sedan att det faktiskt skulle ha tagit mig längre tid att ta mig in till stan än att tvätta en maskin mörktvätt :P Så ja, tvätten vann. Annars har jag faktiskt inte gjort mycket mer än att jobba. Deprimerande. Haha.

Dock hade jag riktigt roligt på jobb i går. Hur mycket dessa underbara människor än kan gå mig på nerverna och driva mig till vansinne (på både gott och ont antar jag) så är de ändå helt fantastiska i slutet av en lång dag. Mellan alla skriken och smågrälen sinsemellan så bjuder de verkligen på sig själva och i går var inget undantag. Jag och Beth (en ny kollega, hon började hos oss för bara två månader sedan, fullkomligt underbar tjej!) skrattade så vi nästan grät.

Vi satt alla och åt då the on-call kom för att hjälpa till med medicinerna (varken jag eller Beth är ordentligt tränade för att dela ut mediciner än så vi måste alltid ringa the on-call) så, in kommer Richard som råkade vara on-call just då för att hjälpa till. Nu bör jag nog nämna att det på bordet bredvid mig stod en genomfrusen brödlimpa och Richard, being Richard, tyckte visst att det var en bra ide att drämma till mig i armen med den. Detta utvecklades ganska snart till ett ordentligt brödkrig som kom till ett abrupt slut då DD (en av våra boende) ställde sig tå mot tå med Richard (DD är kanske max en meter hög och når Richard upp till midjan så bara den bilden är en syn för gudarna) och sa med klar och tydlig auktoritetsröst (om igen, vi pratar om en endast en meter lång man iklädd blåa inneskor med håret på ända, bara det faktum att han har en auktoritetsröst är ett mirakel) ”Have a cup of coffee and apologies to Cat”…BAZINGA!!! (som Sheldon, the Big Bang Theory skulle ha sagt vid det här laget).

Så okej, jag tycker inte alltid om mitt jobb, men för det mesta så älskar jag mina boende! Dessa sagolikt underbara människor som (oftast) står på min sida ;D

En annan minnesvärd kommentar från gårdagen, denna gång framförd av VC och helt utan någon som helst anledning mer än att det hade varit tyst i rummet i mer än två minuter och någon behövde säga något enligt henne :P : ”I tidied my room today. I found an odd sock, an i-pod in my drawer and an old rota…and some pencils. Oh no, what shall I do?”

Efter ett par sekunder av förstummad tystna brast både jag och Beth omigen ut i gapskratt. Vi enades ganska snabbt om att detta var dagens kommentar och VC var väldigt stolt över sig själv :D


Och nu, för att helt byta samtalsämne; jag har blivit beroende…igen. Och omigen skyller jag på Bekah och denna gången även lite på Ruth också. De är båda två väldigt inne i det här med att göra lapptäcken och den senaste tiden har jag börjat googla lite mönster och så, inget för seriöst, bara en kul grej liksom (försökte jag intala mig själv). Mhm, som om det höll i längden! I dag har jag suttit i över två timmar och skissat på mina egna mönster och googlat mått för enkelsängsöverkast m.m. samt (som den pusselnörd jag ändå är) räknat ut måtten för alla delarna i mitt lilla fantasilapptäcke och börjat spana in hemsidor för billigt material. Jag är fast xD haha.

Men nä, nu är det dags för mig att avrunda så ha det superbäst allihopa så läses vi (?) snart igen x)
Kärlek <3


"That was a joke. It’s funny because it’s true!" - Sheldon, (the Big Bang Theory) about...my life? O.o

Okej, jag har en ”sådan där” dag i dag x) haha

Vaknade klockan 10 och trodde jag hade försovit mig (började inte jobba förrän klockan 4 eftermiddags). Runt 11 ringde Isabelle på den engelska mobilen och jag svarade i den svenska. Det tog mig pinsamt lång tid att fatta varför mobilen fortsatte ringa.

Klockan 12 bestämde jag mig för att det nog var dags att lägga ner boken (jag hittade både Bilbo och hela sagan om ringen trilogin i en av de många välgörenhetsaffärerna i Melton förra veckan :D glädje!) och gå och duscha. Insåg dock när jag väl stod och stirrade ner på duschgolvet att jag har skjutit upp det där med att rensa ut avloppet liiite väl länge så ja, jag fick gjort det nu i dag. Kräktes nästan under processens gång. Det är så jäkla äckligt!! Respekt till pappa om igen!

När väl det var avklarat, jag duschad och påklädd igen samt frukostfylld var det nästan dags för jobb där min knäppa dag bara fortsatte.

Har ni någonsin haft en ”sådan där” dag själv, då allting runtomkring dig tycks röra sig i ultrarapid samtidigt som din egen hjärna, ditt tålamod och din talförmåga helt har försvunnit och lämnat dig strandsatt i en värld som snurrar alldeles för fort?

I dag har jag (inom loppet av de senaste 6 timmarna) lyckats skrika åt hälften av de boende i mitt hus, nästan haft ett hysteriskt sammanbrott på jobb, spenderat tio minuter med att bara stirra ut i ingenstans utan att vara medveten om att klockan tickade och att folk försökte prata med mig, försökt låsa upp min egen dörr med Bekahs nyckel, insett mitt misstag och sedan tre minuter senare försökt låsa min dörr med samma nyckel. (För att göra saker och ting ännu värre så försökte jag bara ytterligare ett par minuter senare öppna Bekahs dörr utan att först låsa upp den. Suck, för andra gången i dag tog det mig pinsamt lång tid att förstå varför dörren vägrade öppnas!)

Nu när jag sitter här och halvt om halvt försöker hålla mig vaken nog för att följa med i det CSI program jag tittar på samtidigt som jag läser igenom vad jag skrivit fram tills nu inser jag att jag inte bara har förlorat min förmåga för sammanhängande tal utan även min förmåga för sammanhängande skrift. Lessen gott folk. Jag ska nog gå och lägga mig nu. klockan är redan 23.02 och jag börjar jobba klockan 6 i morgon bitti. Mitt liv suger xD haha.

Sov gott!


Jag älskar den här ön! xD

I går var det strålande solsken och hyfsat varmt fortfarande. I dag har det ösregnat sedan klockan 7 i morse och när jag nu tittade ut genom Bekahs köksfönster för en minut sedan insåg jag med ett litet glädjetjut värdigt en sexåring att nu snöar det igen :D

Så, med andra ord, inom loppet av en vecka har vädret gått från: grått och fuktigt till försommarväder med en klarblå molnfri himmel och varma vindar tillbaks till gråa moln och ösregn och nu har vi omigen snö xD

Ja, som sagt, jag älskar den här ön! Haha.


The Tourist

I dag inledde jag min lediga helg med frukost i stan. Te och hallonmuffins framför en film på datorn (som jag alltid släpar med mig nu för tiden xD) på Costa i Oakham ^.^ Vaknade i morse och insåg att jag var i desperat behov av att ta ut pengar och Market Overton är inte stort nog för att ha en bankomat.

I kväll ska jag följa med Bekah och det övriga gänget från ungdomsgruppen jag träffade i söndags på en konsert/mässa där pengarna går till att stoppa sexhandeln. Ser fram emot det :) Resten av helgen ska jag nog mest spendera med att göra…öm, ingenting xD haha. Det var ett par veckor sedan som jag hade tid att göra absolut ingenting. Så i morgon ska jag nog inte göra mycket mer än att försöka ta mig in till Melton och sitta ett par timmar på Nero Café och på söndag ska jag till kyrkan med Dawn på morgonen och kanske ungdomsgruppen på kvällen. Vi får väl se vad som händer ^.^

Jag har slutat känna mig skyldig nu för att jag inte reser så mycket. Jag vet tillexempel att Carina har varenda lediga helg inbokad och att hon flyger och flänger över hela landet. Hon lever efter sin tegelsten till guidebok och i början var det lite...öm, stressande att höra om hennes planer xD haha. Som ni alla vet är jag inte så duktig på det där med att planera långsiktigt så jag tar väl lite dagen som den kommer :P och ja, i början var det lite jobbigt att hela tiden lyssna på hennes planer och så. Jag vet inte men jag hade liksom sagt hela tiden att när jag väl kom hit så skulle jag åka både hit och dit och se både det ena och det andra. Men ja, jag insåg väl ganska snabbt att jag helt enkelt inte pallar att resa så mycket och de få lediga dagar jag har spenderar jag hellre med att göra så lite som möjligt. Kalla mig lat men ja, sån är jag :P Jag åker hellre på dagsutflykter till Cambridge, Leicester, Birmingham eller liknande och tar en eller två helger här och där som jag gör något större/vettigare av än att spendera varenda lediga minut med att ”upptäcka landet” xD haha.

Om igen x-antal timmar och denna gång en konsert senare x)
Awesome! (Det är för övrigt mitt nya favorituttryck/ord för denna månaden. Haha) Nä, men allvarligt, det var helt jäkla AWESOME! Hade så sjukt roligt! Jag har helt tappat rösten och jag kan inte ens tänka klart just nu xD haha. Så sjukt härlig kväll!



Ps. The Tourist är filmen jag tittade på när jag började skriva detta i ”morse” (runt halv ett) och om ni inte redan har sett den så rekommenderar jag :P haha


Första mars – jag tror att jag seriöst har underskattat det gråa vädret fram till nu.

Okej, så efter den där första sommarlika dagen i förra veckan har det i princip inte hänt så mycket mer. Solen var framme om och vände och har sedan dess hållit sig borta…fram tills i dag. Här ute på obygden inleds den ”officiella våren” med en underbart varm och fin försommardag. Jackan är inhängd i garderoben, vinterkängorna undanstoppade och vantarna har jag sedan länge blivit av med. Solen skiner och fåglarna kvittrar.

Låter toppen va? Mm, det tyckte jag med så jag bestämde mig för att ta en lång promenad över åkrarna i bara tjocktröjan och njuta av värmen och den friska luften. Om vi säger så här; jag minns nu varför jag älskar vintern!

Jag kan inte andas (utan att det låter konstigt), jag nyser var fjärde sekund, ögonen kliar, jag tappade förmågan att lukta ”den underbart friska lantluftsdoften” (bullshit!) för en timme sedan och jag känner mig allmänt jobbig och stopp i näsan! Jävla pollen! Kestinen är nu framme liksom inhalatorn (just in case) och jag fasar för den ”verkliga” sommaren.

Jag upprepar: jävla skit! xD


RSS 2.0